Akkerbouw

Nieuws 179 x bekeken

Weinig neerslag drukt graanoogstverwachting Duitsland

Berlijn – De graanoogst in Duitsland blijft aan de krappe kant. Dat voorspelt het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) in zijn tweede prognose van dit seizoen.

Het volume van dit jaar komt volgens die nieuwe verwachting uit op 44,1 miljoen ton. Dat is nog iets minder (0,1 miljoen ton) dan volgens de eerste prognose die in maart werd opgesteld. Sindsdien is er minder neerslag gevallen dan normaal. Het gewas heeft zich daardoor ook minder vlot ontwikkeld dan normaal. Bovendien is nog sprake van een vegetatieachterstand als gevolg van de lange winter.

De hectareopbrengst schat het DRV op 6,76 ton per hectare. Dat is wel 1,5 procent ofwel 0,1 ton meer dan vorig jaar. De wintertarweoogst belandt afzonderlijk bekeken op 7,42 ton per hectare. Het areaal is nagenoeg even groot als vorig jaar. Een en ander resulteer uitgaande van de DRV-verwachting in ruim 24,2 miljoen ton: 2,1 procent meer dan in 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.