Akkerbouw

Nieuws 232 x bekeken

Termijncontract aardappelen april eindigt op € 16,80

Doetinchem – Met de slotnotering voor het aprilcontract à € 16,80 van vandaag komt er een eind aan een veelbewogen prijsverloop op de aardappeltermijnmarkt.

Het aprilcontract stond op 1 juni vorig jaar nog op 14 euro en kende vooral vanwege het sterk wisselende weerbeeld, met dito oogst en rooiprognoses, vervolgens meerdere pieken in zowel prijsniveau als handelsactiviteit.

De topafrekeningsprijs was op Driekoningen, 6 januari dit jaar: € 33,80. De meeste transacties kon Eurex melden op 28 juni vorig jaar, in de zeer droge periode: 943.

De voor marktstemming erg gevoelige termijnmarkt heeft vanaf januari duidelijk te lijden gehad van de dreigende stagnatie in de export van aardappelen naar Rusland, gevolgd door optimistische kijk op een ’vroeg’ voorjaar. Niettemin is er een kentering gekomen. Dat is te zien aan de prijs van het junicontract, die de laatste weken eigenlijk nauwelijks van zijn plaats is gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.