Akkerbouw

Nieuws 418 x bekeken 1 reactie

’Smaakverschil puur vlees en deels plantaardige hamburger klein’

Utrecht – Het smaakverschil tussen hamburger uit puur vlees en een hamburger op plantaardige basis vervaagt. Dat bleek tijdens een smaaktest van MVO Nederland, een kennis- en netwerkorganisatie voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ruim 20 vertegenwoordigers van de vleessector deden mee aan de test. De hamburger van het bedrijf Meatless werd door de jury van met rapportcijfer 8 het beste beoordeeld. De hamburger van meatless bestaat voor 78 procent uit rundvlees en voor 22 procent uit plantaardig materiaal.
De geteste hamburger van het Zeeuwse bedrijf is op basis van tarwemeel vervaardigd, maar er zijn ook versies van rijst en lupine. Directeur Jos Hugense van Meatless is blij: ”Dit onderstreept de mogelijkheden van nieuwe concepten.” De Meatless-hamburger is binnenkort te koop bij Plus-supermarkten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wat Meatless als >3/4 rundvlees is en de rest meel. Het lijkt wel de gehaktbal van na de oorlog: gehakt + oudbrood + ei voor binding. Smaakte als vlees maar was dus eigenlijk een moderne Meatless bal in plaats van een armoede bal..

Of registreer je om te kunnen reageren.