Akkerbouw

Nieuws 153 x bekeken

Seizoensbegin wijkt sterk af van vorig jaar

Westmaas – De voorjaarwerkzaamheden verlopen in het Zuidwesten veel soepeler dan vooraf voorzien, is de impressie van Luc Remijn van DLV Plant.

In deze regio hebben akkerbouwers bijzonder veel hinder ondervonden van de natte omstandigheden tijdens de laatste oogstperiode. ”De structuur onderin de bodem is hier en daar slecht, maar bovenop ziet het er goed uit. Mooie blokken wintertarwe moet je echt zoeken. Door het water van vorig jaar zien we allemaal waterplekken waar de wintertarwe is verzopen. Dat moet worden overgezaaid.”

Verder gaat het prima. Akkerbouwers zijn allemaal druk, meldt Remijn. ”Je regent er niet elke keer uit, zoals vorig jaar. Toen konden we tussen 28 maart en 8 april niet het land op. Nu is iedereen op z’n gemak aan het zaaien en poten. Als het zo doorgaat, zit alles er over twee weken in. Sommigen zijn nu al klaar. Alles gaat dus heel voorspoedig.”

Of registreer je om te kunnen reageren.