Akkerbouw

Nieuws 164 x bekeken

Ruim 70 procent Noord-Duits bietenareaal ingezaaid

Elsdorf - In de noordelijke helft van Duitsland was eind maart gemiddeld rond de 73 procent van het suikerbietenareaal ingezaaid. Daarmee komt 2011 wat dat betreft dicht in de buurt van het record van 2003.

In dat jaar was op hetzelfde tijdstip 80 procent ingezaaid, meldt teeltadviesorganisatie LIZ.

Volgens LIZ is het verschil met vooral de voorafgaande jaren buitengewoon groot. Toen was nog maar een paar procent gezaaid. Niettemin zijn er dit jaar ook regionaal grote verschillen.

In het Rijnland zit al het zaad al in de grond. Het meest moet er nog gebeuren in het Oosten en Noordoosten. In het werkgebied van Suiker Unie in Meckelenburg-Voorpommeren bijvoorbeeld was begin vorige week 21 procent van de oppervlakte ingezaaid.

Of registreer je om te kunnen reageren.