Akkerbouw

Nieuws 176 x bekeken

Duitse zorgen over uitblijvende neerslag groeien met de dag

Hannover – De zorgen in de Duitse landbouw over de uitblijvende neerslag nemen toe. De Nedersaksische boerenbond Landvolk ziet voor alle gewassen problemen ontstaan, maar vooral het wintergraan wordt in deze fase van de vegetatie sterk getroffen.

Akkerbouwers die kunnen beregenen doen dat volgens Landvolk ook, maar vanuit het oogpunt van rendement blijft het een noodoplossing. Soortgelijke visies op de stand van het gewas worden geventileerd in de overige delen van de Bondsrepubliek. Als er niet op korte termijn voldoende neerslag komt moet op een oogstuitval van 20 tot 30 procent worden gerekend, meent bijvoorbeeld boerenbondstopman Klaus Fontaine in het Saarland.

Of registreer je om te kunnen reageren.