Akkerbouw

Nieuws 239 x bekeken 1 reactie

Driedaags landbouwactivistenkamp in Flevoland

Swifterbant - Begin mei houden landbouwactivisten van Aseed een driedaags landbouwactiekamp in Swifterbant. Het kamp wordt gehouden bij biologisch-dynamisch bedrijf Gaos in Swifterbant.

Er worden tussen de vijftig en honderd activisten verwacht uit binnen- en buitenland. Het actiekamp wordt afgesloten met een actie tegen een proefveld met gemodificeerde mais van Monsanto. De activisten willen dit perceel, in de buurt van Lelystad, op 4 mei bestoken met bloemenzaad. “Gentechmais maakt bedrijven als Monsanto machtiger en biologische landbouw onmogelijk. Maar gentechgewassen bieden helemaal geen oplossing voor het voedselprobleem. Om ons verzet tegen dit soort proefvelden kracht bij te zetten gaan we het nu nog braakliggende veld bestoken met zadenbommen”, zegt een woordvoerder van Aseed.

Tijdens het landbouwactiekamp worden workshops en presentaties gegeven over onder andere megastallen, soja, streekvoedsel, de klimaatcrisis en het zelf beginnen van een boerenbedrijf. In workshops wordt uitgelegd hoe een voedselcoöperatie te organiseren, buurtmoestuinen te starten of bijenhotels te maken. Ook zijn er discussies met activisten over verschillende vormen van protest tegen gentech-proefvelden: van genspot-tochten om bekendheid te geven aan een proefveld tot openlijk aangekondigde ‘veldbevrijdingen’. “Doel van het evenement is om mensen die actief zijn rond duurzame voedselproductie en landbouw samen te brengen en meer mensen te interesseren in alternatieven voor industriële landbouw”, aldus de organisatie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    vast ook een workshop geitenwollen sokken en baarden, haaren laaten groeien.
    als we volgens die lui moeten teelen ,dan kan je het hele ammazone gebied wel in cultuur brengen om aan de voedsel productie te voldoen.
    laat ze eerst maar wat aan de intensieve mensenhouwderij doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.