Akkerbouw

Nieuws 169 x bekeken

DRV-prognose: Duitse koolzaadoogst blijft onder langjarig gemiddelde

Berlijn – De Duitse koolzaadoogst blijft waarschijnlijk 9 procent onder het resultaat van vorig jaar. Dat zegt het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) in zijn nieuwe prognose.

Deels is het teruglopende volume het gevolg van een kleiner areaal, maar ook winterschade speelt een rol. Een exact beeld heeft het DRV daaromtrent nog niet, maar zoals het zich nu laat aanzien moet waarschijnlijk ruim 1 procent van het vorig jaar in de nazomer/vroege herfst ingezaaide wintergewas worden afgeschreven. Volgens de organisatie van de coöperatieve agroindustrie kan momenteel worden uitgegaan van een hectareopbrengst van gemiddeld 3,6 ton. Dat is 0,3 ton minder dan in 2010. Het oogstvolume belandt daardoor op 5,2 miljoen ton ofwel 0,3 miljoen ton onder het meerjarige gemiddelde en 0,5 miljoen ton ofwel 9 procent onder dat van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.