Akkerbouw

Nieuws 411 x bekeken

Cargill voltooit overname van Nedalco

Mechelen - Graanverwerker Cargill heeft de overname van alcoholproducent Nedalco afgerond. Het voormalige dochterbedrijf van coöperatie Cosun gaat deel uitmaken van de zoetstoffenactiviteiten van Cargill in Europa.

Cargill en Nedalco werken al langer samen. De tarweverwerker levert de grondstoffen aan Nedalco voor de productie van alcohol. Volgens Cargill zijn door de overname integratievoordelen te behalen.

De overname omvat het hoofdkantoor van Nedalco in Bergen op Zoom en de Nedalco-fabrieken in het Britse Manchester en Sas van Gent. De twee fabrieken produceren samen 1 miljoen hectoliter alcohol per jaar. “Voor de Nedalco-fabriek in het Duitse Heilbronn is het boekenonderzoek nog niet afgerond”, melden de bedrijven. “De technische ontwikkelingsactiviteiten van Nedalco vallen buiten de overname.”

Of registreer je om te kunnen reageren.