Akkerbouw

Nieuws 369 x bekeken

Arbitrage nodig voor notering fritesaardappelen Goes

Goes - Geen overeenstemming dinsdagmiddag bij de beurscommissie Goes, over de notering voor fritesgeschikte aardappelen.

Handel en industrie meldden transacties van € 18,50 tot € 22,75 per 100 kilo terwijl uit de hoek van de telers ook transacties werden gemeld van € 24 tot € 25. De partijen kwamen er niet uit. Een zeldzame gebeurtenis, die volgens afspraak ertoe leidde dat alleen de bij het Productschap Akkerbouw aangeleverde prijsgegevens de basis vormden voor een prijsindicatie, in plaats van de normale notering. Aangezien vrijwel de gehele handel wel, maar de telers nauwelijks gegevens aanleveren via het productschap kwam de indicatie uit op € 19 tot € 22. Dat betekende een daling met gemiddeld € 1,75 per 100 kilo voor een sector die vorige week nog prijshoudend als marktstemming kende.

Het verschil van inzicht tussen handel en telers heeft mede te maken met de omstandigheid dat de transacties die aan de telers worden gemeld in grotere mate betrekking hebben op levering aan België, van de betere kwaliteiten aardappelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.