Akkerbouw

Nieuws 198 x bekeken

Wintertarwe Kansas iets hersteld, maar nog steeds niet best

Washington - De wintertarwe in de Amerikaanse staat Kansas heeft zich iets hersteld, maar staat er nog steeds slechter voor dan in andere jaren.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw beoordeelt 31 procent van de wintertarwe in Kansas als goed of uitstekend. Dat is vier procentpunten meer dan in de vorige beoordeling. Maar vorig jaar eind maart scoorde 70 procent van de wintertarwe in de hoogste twee klassen, meldt analistensite Agrimoney. Kansas is de grootste tarweproducerende staat in de VS.

Van de tarwepercelen in Kansas scoort 35 procent slecht of heel slecht als gevolg van vochttekort. Deze percelen staan vooral in het westen van de staat.

In de buurstaat Oklahoma gaat de wintertarwe juist achteruit. Daar valt 21 procent in de categorie goed of uitstekend. Dat is 3 procentpunten minder dan in de vorige gewasobservatie van de USDA.

In Texas scoort 11 procent van de wintertarwe in de twee hoogste klassen. Dat is 3 procentpunt lager dan in de vorige beoordeling. “Veel telers overwegen om hun wintertarwe onder te ploegen en dit voorjaar een ander gewas in te zaaien. Veel boeren overwegen om hun tarweperceel te laten afgrazen door hun vee.”

Of registreer je om te kunnen reageren.