Akkerbouw

Nieuws 196 x bekeken

Prijzen op Duitse tafelaardappelmarkt blijven hoog

Bonn – De prijzen op de Duitse tafelaardappelmarkt blijven stabiel hoog. Dat zegt landbouwmarktbureau AMI. Dit betekent dat de telersprijzen zich op het hoge niveau van 24 à 25 euro per 100 kilo blijven bewegen.

De handel ontwikkelt zich rustig, mede ook door de carnaval. Belangstelling voor nieuwe aardappelen uit het Middellandse Zeegebied is er volgens analist Christoph Hambloch nog nauwelijks en evenmin voor het aanbod uit Frankrijk.

”Voor de tweede helft van de maand valt overschakeling op Fransen en/of primeurs niet uit te sluiten. In welke omvang dat zal gebeuren is enerzijds van de beschikbaarheid van Duitse waar afhankelijk en anderzijds van de kwaliteit daarvan. Tot dusver waren de meeste klanten met de geleverde kwaliteiten tevreden. Drukplekken of zilverschurft zijn zeldzaam, maar hier en daar wordt wel geklaagd over zwartvlekkigheid,” aldus de marktanalist.

Of registreer je om te kunnen reageren.