Akkerbouw

Nieuws 216 x bekeken

Nedato kijkt terug op behoorlijk boekjaar

Oud-Beijerland - Nedato heeft in boekjaar 2010 (geëindigd per 30 september) een omzet gerealiseerd van 63 miljoen euro.

De winst kwam uit op 1,3 miljoen euro. De cijfers zijn conform de prestaties in de laatste jaren. De aardappelcoöperatie spreekt van een 'gewoon' oogstjaar met matige prijzen. Het gemoderniseerde verpakkingsbedrijf in Oud-Beijerland is in 2010 ook gecertificeerd voor het milieucertificaat ISO 14001; volgens het Zuid-Hollandse bedrijf een belangrijke stap op weg naar verdere verduurzaming van onze processen.

Nedato levert aan de verwerkende industrie en de afzet van verpakte aardappelen in binnen- en buitenland, en claimt dat de klantenkring wordt uitgebreid. Nedato verwacht dat het lopende boekjaar 2010/2011 financieel goed zal zijn. Met een totaal volume omzet van circa 350.000 ton behoort Nedato tot de grootste aardappelcollecterende bedrijven in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.