Akkerbouw

Nieuws 244 x bekeken

Groot draagvlak onder PA bij goede bekendheid

Den Haag – Eenderde van de heffingbetalers weet niet precies wat het Productschap Akkerbouw (PA) doet. Van de 66 procent die dat wel weet, vindt 84 procent dat het productschap goed werk doet.

Het PA heeft een proefonderzoek gedaan naar het draagvlak onder de heffingbetalers. Voorzitter Theo Meijer vindt de uitslag van het onderzoek positief. ”Het draagvlak is groot. Maar een deel van de achterban weet onvoldoende van onze activiteiten. Dat had meer aandacht moeten krijgen.”

Voorzitter Jaap Haanstra van LTO-akkerbouw pleit voor behoud van het schap. ”Ik kan me niet voorstellen dat de politiek een productschap afschaft, terwijl meer dan de helft van de heffingbetalers er positief over oordeelt. Het PA is van groot belang voor de akkerbouwers.”

Of registreer je om te kunnen reageren.