Akkerbouw

Nieuws 182 x bekeken

Graanmarkt te onzeker voor noteringen

Groningen/Goes - De noteringscommissies in Groningen en Goes hebben vandaag geen noteringen vastgesteld voor graan. Volgens de commissie in Groningen is de markt te onzeker om een notering te kunnen opmaken.

Op het moment dat de noteringscommissie rond de tafel zat, lag de indicatieprijs zo’n 25 euro per ton lager dan een week geleden. Tarwe noteerde vorige week 226 euro per ton en voergerst 200 euro per ton. De noteringscommissie durfde het niet aan om in deze sterk dalende en onzekere markt een notering vast te stellen.

De noteringscommissie van de beurs in Goes meldt dat er geen handel heeft plaatsgevonden op basis waarvan een notering kan worden vastgesteld.

De noteringen van het productschap HPA zijn fors gedaald. Voertarwe franco geleverd in Rotterdam noteert 214 euro per ton. Dat is 22 euro lager dan vorige week. De gerstprijs zakt 19 euro naar 188 euro en mais wordt 16 euro goedkoper op 226 euro. De prijzen voor tarwe, mais, koolzaad en suiker zijn fors gedaald op de termijnmarkten in Parijs en Londen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.