Akkerbouw

Nieuws 164 x bekeken

Duitse actie tegen toestaan transgene bestanddelen

Hannover – In Duitsland is een nieuwe actiegroep opgestaan die protesteert tegen de afschaffing van de nultolerantie van transgene bestanddelen in zaaizaad.

De nieuwe, landelijke initiatiefgroep bestaat uit vertegenwoordigers uit de agrarische sector, politiek en zaadgoedbranche

De Duitse Bondsraad, de landenkamer van het parlement, praat deze maand over de adschaffing van de nultolerantie. Volgens de initiatiefgroep is er geen enkele reden om mazen in het stricte beleid aan te brengen. ”Wie voorstelt vermenging met transgene bestandddelen in zaadgoed te dulden, zaagt aan de grondpijlers van de transgeenvrije landbouw en voedselproductie,” aldus de groep.

De groep bestaat uit de Interessengemeinschaft für gentechnikfreie Saatgutarbeit (IG Saatgut), de Arbeitsgemeinschaft für bäuerliche Landwirtschaft (AbL), de transgeenvrije regio’s in Duitsland en de Bündnis für gentechnikfreie Landwirtschaft Niedersachsen, Bremen und Hamburg. Zij wijzen erop dat het de zaadgoedbedrijven tot dusver in grote mate is gelukt om transgene bestanddelen buiten de deur te houden en dat bovendien ook rekening moet worden gehouden met de EU-regels daaromtrent.

Of registreer je om te kunnen reageren.