Akkerbouw

Nieuws 230 x bekeken

Britten exporteren meer pootgoed naar Egypte

Edinburgh – Groot-Brittannië heeft dit seizoen al 39.961 ton pootgoed naar Egypte kunnen exporteren. Dat is bijna 10.000 ton meer dan vorig jaar en dubbel zo veel als vijf jaar geleden.

Dat blijkt uit cijfers van het aardappelschap Potato Council. Door de sterke toename van de handel naar Egypte konden de Britten dit seizoen tot nu toe 71.161 ton pootgoed naar het buitenland verhandelen. Dat is al meer dan de ruim 69.000 ton in het hele vorige seizoen.

In dit cijfer is een groot deel van de handel naar belangrijke afnemers als Rusland of Turkije niet meegenomen, omdat die meestal later in het jaar hun pootgoed afnemen. Ook de handel in pootgoed binnen de Europese Unie is niet meegeteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.