Akkerbouw

Nieuws 164 x bekeken

Brits aardappelseizoen komt langzaam op gang

Londen – Veel Britse aardappeltelers zijn door het wisselvallige en regenachtige weer nog niet in staat met poten te beginnen.

Het totaal gepote areaal komt daardoor uit op 600 hectare vergeleken bij 730 hectare vorig jaar rond deze tijd en aanzienlijk minder dan in de jaren daarvoor.

Volgens het aardappelschap Potato Council meldt een aantal telers bovendien dat ze maar moeilijk voldoende land kunnen huren omdat veel landeigenaren de voorkeur lijken te geven aan graantelers. Verder vertonen de aardappelprijzen in Groot-Brittannië nog steeds een stijgende lijn.

De gemiddelde spotprijs ging afgelopen week weer met bijna anderhalf procent omhoog naar 190,05 pond (224,07 euro) per ton. Een jaar geleden lag die spotprijs nog op 85,46 pond per ton. De gemiddelde notering van het schap bleef echter nagenoeg stabiel op 173,32 pond (204,34 euro) per ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.