Akkerbouw

Nieuws 159 x bekeken

Bayer CropScience koopt Amerikaanse sojaveredelaar

Monheim - Bayer CropScience koopt zaadveredelaar Hornbeck Seed Company uit Arkansas.

Het Amerikaanse bedrijf produceert onder andere soja, rijst en tarwe voor met name de zuidelijke staten van de VS. Bayer CropScience maakt de prijs die het betaalde niet bekend.

Bayer CropScience neemt het bedrijf vooral over omdat het sterker wil worden op de sojamarkt. Volgens de Duitse chemiereus is soja het belangrijkste oliehoudende gewas ter wereld. Wereldwijd is in het seizoen 2009/2010 2670 miljoen ton soja geproduceerd. In de VS is in 2010 31,3 miljoen hectare met sojazaad ingezaaid.

Voorzitter Sandra Peterson van Bayer CropScience: "we zijn in de VS al succesvol met katoen, koolzaad en groentenzaad, en zijn bezig met de veredeling van tarwe. Deze activiteiten vullen we nu aan met sojazaad." De VS behoort met Argentinië, China en Brazilië tot de grootste producenten van soja.

Of registreer je om te kunnen reageren.