Akkerbouw

Nieuws 186 x bekeken

Amflora-oogst wordt alsnog vernietigd

Waren – De eerste commerciële teelt van de transgene aardappel Amflora door BASF in Duitsland blijkt alsnog op een groot fiasco te zijn uitgedraaid.

De hele resterende oogst van 120 ton pootaardappelen wordt vernietigd omdat de partij is aangetast door virussen en schimmels. Eerder al moest een partij van 18 ton worden vernietigd omdat deze per abuis was vermengd met een niet toegelaten andere transgene aardappel.

Voor Amflora werd de vergunning vorig jaar verleend. Niettemin bleef de teelt omstreden en actiegroepen probeerden het gewas op het veld te vernielen. Door de destructie van de resterende oogst wordt de teelt dit jaar stukken kleiner dan aanvankelijk gepland. De bedoeling was om 1.000 hectare in te ruimen, maar het areaal blijft nu beperkt tot 2 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.