Akkerbouw

Nieuws 587 x bekeken

K+S wil gesloten kalimijnen weer in productie nemen

Kassel – De Duitse kunstmestproducent K+S overweegt twee oude kalimijnen opnieuw in gebruik nemen vanwege de hoge kaliprijzen.

Dat meldt de nieuwssite Agrarzeitung. Het gaat om de mijn Siegfried Giesen in de deelstaat Nedersaksen en de mijn Rossleben in Thüringen, zei bestuursvoorzitter Norbert Steiner van K+S in een interview met het tijdschrift Wirtschaftswoche.

Volgens K+S stijgt de vraag naar kali in de wereld. Vanwege de hoge prijs wil K+S meer kali uit de grond halen. Beide mijnen zijn al tientallen jaren niet meer in gebruik. Volgens K+S zijn delen van de infrastructuur in de mijnen nog steeds bruikbaar.

K+S kan uit zes Duitse mijnen jaarlijks 8 miljoen ton kali halen. Het concern is de vijfde grootste kaliproducent ter wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.