Akkerbouw

Nieuws 187 x bekeken

KAVB: ons plan helpt bloembollentelers grip te krijgen op afzet

Noordwijkerhout – Bloembollentelers hebben meer grip op hun afzet door deel te nemen aan het plan Meer markt meer marge van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor de Bloembollencultuur (KAVB). Dat zei KAVB-voorzitter Sjaak Langeslag donderdagmiddag op de ledenvergadering in Noordwijkerhout.

Het plan is in 2005 in het leven geroepen om sectorproblemen het hoofd te bieden. ”Veel ondernemers verstevigen de grip op hun producten en werken aan meer contacten met de markt. Om vragen, eisen en behoeften beter te leren kennen en die om te zetten in betere marges en meer markt. Zij zien dat er kansen liggen en willen die pakken.”

Er was de laatste jaren veel animo voor Meer markt meer marge. Langeslag voegt toe dat de vereniging zelf ook naar markt en marge kijkt om te komen tot betere resultaten dankzij samenwerking. ”Kan dat leiden tot andere, nieuwe resultaten en daarmee tot meer leden?”

Verder gaan bloembollentelers dit jaar gaan nadenken over en werken aan de toegevoegde waarde van de bedrijven en producten voor hun omgeving, onder de titel ’de maatschappelijke opdracht van de bloembollensector’. Dat is volgens Langeslag de volgende stap die de sector gaat maken volgens de KAVB-visie Kompas op 2025.

Of registreer je om te kunnen reageren.