Akkerbouw

Nieuws 286 x bekeken

Graanprijzen gestegen deze week

Den Haag – De prijzen voor maaltarwe zijn deze week fors gestegen als gevolg van paniekaankopen door Noord-Afrikaanse landen.

De prijzen voor voertarwe bleven stabiel of daalden iets, signaleert het Productschap Akkerbouw in het Weekbericht Granen. ”De laatste dagen stijgen alle tarwenoteringen weer door het extreem koude weer in de Verenigde Staten, de stijging van de olieprijzen en de zwakkere dollar.”

Algerije heeft alleen in januari al 2,3 miljoen ton tarwe gekocht. ”Mogelijk dat het lossen en opslaan van al die tarwe tot problemen gaat leiden.”

De maisnoteringen zijn deze week flink gestegen, meldt het productschap. ”Dat komt door de stijging van de olieprijzen en de stakingen in Argentinië. De sojanoteringen volgen de stijging van de mais- en tarweprijzen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.