Akkerbouw

Nieuws 187 x bekeken

Duitse prijzen tafelaardappelen stabiel

Bonn – Het Duitse telersprijzenniveau van tafelaardappelen blijft volgens landbouwmarktbureau AMI stabiel op 24 euro tot 28 euro per 100 kilo. De prijzen variëren afhankelijk van kwaliteit en regio, maar zijn onder alle omstandigheden tweemaal zo hoog als vorig jaar.

De hoogste prijzen worden genoteerd in Rijnland-Palts voor ’optisch mooie partijen van ronde rassen’, aldus analist Christoph Hambloch, die na een rondgang bij de pakbedrijven geen tekorten constateert. ”Aan de vraag kan grotendeels zonder problemen worden voldaan. In het westen en zuiden zijn de vastkokende rassen echter schaarser. Deze kunnen uiteindelijk tegen hogere prijzen of met kleinere kortingen naar Zuidoost-Europa of via Nederland naar Rusland worden geëxporteerd.”

Over de verdere ontwikkeling van de buitenlandse vraag lopen de meningen in de handel volgens Hambloch uiteen. Sommigen voorzien een afvlakking van de vraag, anderen denken dat de vraag levendig zal blijven. ”De topprijzen van de afgelopen weken zullen waarschijnlijk echter niet meer kunnen worden gehaald.”

Of registreer je om te kunnen reageren.