Akkerbouw

Nieuws 206 x bekeken 2 reacties

Cosun wil dat Van Campen langer voorzitter blijft

Breda – Cosun bereidt een amendement voor op de statuten, zodat Jos van Campen één of enkele jaren langer kan aanblijven als voorzitter van de Raad van Beheer.

Het amendement wordt binnenkort voorgelegd aan de ledenraad van de coöperatie. Van Campen zit sinds 1992 in de raad van beheer en is sinds 2003 voorzitter. Zijn termijn loopt af in 2012.

De EU wil het landbouwbeleid hervormen, zegt secretaris Jan Willem van Roessel van de raad van beheer. ”De ledenraad vroeg zich af of het geen ongelukkig moment is dat Cosun in 2012 een nieuwe voorzitter krijgt. Er is een zeer groot draagvlak om Van Campen langer te laten blijven.”

Van Campen is ook voorzitter van de Europese telersvereniging Cibe. Van Roessel: ”De Cibe-commissie Economic and General Affairs is een belangrijke lobbyïst in Brussel. Van Campen’s termijn als Cibe-voorzitter loopt deze zomer af. De aftredende voorzitter van Cibe wordt voorzitter van de lobby-commissie. Het is daarom van belang dat Van Campen tijdens de discussie over het suikerbeleid ook Cosun-voorzitter blijft. Gezien het draagvlak heeft Van Campen hier mee ingestemd.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    helemaal mee eens. Zet hem op jos!

  • no-profile-image

    JanPaul

    In de afgelopen jaren heeft Jos van Campen getoond de belangen van de suikerbietentelers op een zeer afgewogen wijze te kunnen dienen. Ben er dan ook een groot voorstander van dat hij de hervorming van het EU landbouwbeleid als voorzitter van Cosun meemaakt. Als er in de ledenraad een grote draagvlak is voor dit amendement moet het zeker worden ingediend!

Of registreer je om te kunnen reageren.