Akkerbouw

Nieuws 211 x bekeken

Cargill investeert 154 miljoen euro in Brazilië

Minnetonka – Cargill investeert 350 miljoen reais (154 miljoen euro) in een fabriek voor de verwerking van mais tot zetmeel en zoethoudende stoffen. De faciliteit vergroot de productiecapaciteit in Brazilië met om en nabij 30 procent.

In maart 2010 investeerde Cargill, dat in Nederland een Europees hoofdkwartier heeft, ook in een maisverwerkingsfabriek. De locatie van de fabriek is nog niet bekendgemaakt. De fabriek opent in 2013. Cargill realiseerde in 2010 een omzet van 107,9 miljard dollar (79,5 miljard euro).

Cargill geldt met ADM, Bunge en Louis Dreyfus tot de grootste agriconcerns ter wereld. Het bedrijf handelt in grondstoffen als suiker, graan en cacao en verwerkt ze tot voeding en voer.

Of registreer je om te kunnen reageren.