Akkerbouw

Nieuws 296 x bekeken

Aardappelverwerker wil afvalwater reinigen

Odiliapeel – Aardappelverwerkingsbedrijf Peka Kroef en waterschap Aa en Maas doen samen onderzoek naar schoon water.

Peka Kroef in het Brabantse Odiliapeel wil afvalwater hergebruiken. Haar eigen zuiveringsinstallatie is niet toereikend genoeg om te kunnen voldoen aan de eisen voor lozingen in het oppervlaktewater.

Het onderzoek richt zich op de mogelijkheden voor zuivering bij rioolwaterzuiveringsinstallatie Land van Cuijk in het eveneens Brabantse Haps, die door het waterschap wordt geëxploiteerd. De bestemming voor een fosfaat- en sulfaathoudende afvalwaterstroom van zo’n 30 kubieke meter per uur wordt onderzocht.

Als de uitkomst positief is, kan Peka Kroef in de toekomst fosfaathoudend afvalwater naar de zuivering transporteren voor verwerking. Peka Kroef hoeft dan zelf niets meer te doen om fosfaten te beperken.

Of registreer je om te kunnen reageren.