Akkerbouw

Nieuws 404 x bekeken

Minder suiker, meer tarra in bieten

Dinteloord – De vorige week geleverde suikerbieten bevatten minder suiker en meer tarra dan in de week ervoor.

Dat blijkt uit gegevens van verwerker Suiker Unie. Tussen 4 en 10 december, de vijftiende campagneweek, leverden de bieten gemiddeld 17,3 procent (min 0,3 procent) suiker en 15,6 procent tarra (plus 1,1 procent). Het hoogste suikergehalte komt op naam van bieten uit het gebied Tholen/Sint Philipsland met 18,4 procent. Het campagnegemiddelde is 17 procent. Het hoogst scorende gebied over de campagne is tot nu toe Walcheren met 17,5 procent suiker.

Het tarragehalte was in week 15 het laagst in Midden-Limburg (11,5 procent). Over de gehele campagne scoort Graafschap/Achterhoek het best op dit punt met 11,1 procent tarra. Het campagnegemiddelde van Nederland is 15,2 procent.

De winbaarheid is stabiel op 91,1 punten bij een campagnegemiddelde van 91,7 punten. De meest winbare bieten kwamen vorige week van Tholen/Sint Philipsland (92,8 punten). Over de hele campagne scoren Noord-Beveland en Hoeksche Waard/IJsselmonde het best met 92,4 punten.

Of registreer je om te kunnen reageren.