Akkerbouw

Nieuws 198 x bekeken

Duitse peenafzet stokt, maar prijs stabiel tot stijgend

Bonn – De Duitse detailhandel heeft de afgelopen maanden minder peen verkocht. Dat stelt landbouwmarktbureau AMI vast.

Volgens het bureau daalde de afzet alleen al in november met 14 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook in december is het marktverloop rustig gebleven. Factor daarbij is de grote beschikbaarheid en het lage prijsniveau van de andere groenten.

De prijzen van peen tenderen desondanks stabiel tot stijgend bij in week 50 een niveau van tegen de 50 euro per 100 kilo franco geleverd in verpakkingen van 1 kilo aan de detailhandel. Vorig jaar was het prijsbeeld exact hetzelfde , aldus AMI, dat zich niet aan een voorspelling waagt voor de peenmarkt in de komende maanden.

De voorraden in de koelhuizen zijn echter aan de kleine kant. Bovendien is de handel vroeg begonnen de peen op te slaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.