Akkerbouw

Nieuws 246 x bekeken

Almarai investeert in akkerbouw Argentinië

Riyad – Almarai neemt voor 312 miljoen riyal (63 miljoen euro) het Argentijnse akkerbouwbedrijf Fondomonte over.

Het Saoedische bedrijf, de grootste voedingsproducent van het Midden-Oosten, wil door de overname de voervoorziening voor zijn melkvee- en pluimveeactiviteiten veilig stellen.

Voer maakt circa 30 procent uit van de directe kosten van Almarai. Almarai financiert de overname volledig zelf, deels via de eigen islamitische bank. De overname hangt volgens een verklaring van het bedrijf samen met de oproep van de Saoedische regering aan bedrijven de toevoer van voedsel veilig te stellen.

De regering maakte eerder bekend voor 2016 een grootschalig, peperduur programma zelf graan te telen op te heffen. De regering stelt in plaats van het programma via staatsfondsen geld beschikbaar voor overnames in de groeiende voedselproductie in Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië.

Eerder dit jaar besloot Savola Al-Azizia United voor 70 miljoen euro een meerderheidsaandeel te kopen in twee Egyptische voedingsbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.