Akkerbouw

Nieuws 196 x bekeken

Aardappelverwerker haalt dit seizoen meer uit de kilo’s

Den Haag – De Nederlandse aardappelverwerkende industrie heeft vorige maand een totaal van 288.500 ton aardappelen verbruikt. Dat is 3.600 ton minder dan in november 2010.

De geproduceerde hoeveelheid voorgebakken frites en andere aardappelbereidingen nam echter toe met 5.400 ton. Dat blijkt uit de jongste gegevens over de verwerking van aardappelen, over de maand november, van het Productschap Akkerbouw.

De aardappelsector heeft dit seizoen weliswaar relatief veel problemen met de kwaliteit van de aardappelen in opslag. Echter, de aardappelen die de industrie wél kan gebruiken voor de productie van frites en andere aardappelproducten zijn meteen ook zeer geschikt qua formaat.

Per saldo brengen de gebruikte volumes meer op dan vorig seizoen. Gerekend over de maanden september, oktober en november samen is het verwerkte volume aardappelen 0,2 procent minder geweest dan in 2010, maar de uiteindelijke productie 4,1 procent groter. De opbrengst aan gereed product per kilo aardappelen is gegroeid van gemiddeld 52,8 procent naar 55,1 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.