Akkerbouw

Nieuws 166 x bekeken

AMI overtuigd van opleving op Duitse tafelaardappelmarkt

Bonn - De Duitse tafelaardappelprijzen gaan begin volgend jaar stijgen. Daarvan is landbouwmarktbureau AMI overtuigd.

”De ontwikkeling van de tafelaardappelhandel van dit moment geeft geen goed beeld van de fundamentele situatie op de markt”, meent AMI-analist Christoph Hambloch.

Feit is volgens hem dat de voorraden minder groot zijn dan de oogstcijfers doen vermoeden en dat daarom in de eerste maanden van 2012 goede kwaliteiten met gemak en voor hogere prijzen hun weg naar de afnemers kunnen vinden.

Tot dusver is daarvan nog weinig te merken geweest. De supermarkten gaan bovendien langer door met speciale prijsacties dan normaal, erkent Hambloch. Het bureau houdt deze week daarom vast aan zijn prijswaarneming van 8,75 euro per 100 kilo.

De Landbouwkamer Nedersaksen ziet wel een wat levendigere handel vanwege de komende feestdagen, maar geen wezenlijke prijsverhogingen. Vastkokende rassen uit Nedersaksen blijven daarom te koop voor 10 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.