Akkerbouw

Nieuws 179 x bekeken

Verbeterde cijfers in bietencampagne

Dinteloord - Het gaat goed met de Nederlandse suikerbietenoogst.

Het suikergehalte is in de negende week, 23 tot en met 29 oktober, opnieuw gestegen en kwam op gemiddeld 17,2 procent. Het hoogste gehalte is gemeten in bieten uit West-Zeeuws-Vlaanderen: 18,1 procent. Het campagnegemiddelde komt hiermee op 16,6 procent. De bieten komen ook weer schoner binnen dan vorige week. Het tarragehalte is gemiddeld 14,9 procent. De schoonste bieten komen uit de regio Graafschap/Achterhoek, waar slechts 11 procent tarra is gemeten. Het gemiddelde over de eerste negen weken is 15,5 procent.

De winbaarheid was in week 9 91,9 punten, wat het hoogste is tot nu toe. De meest winbare bieten (92,9 punten) kwamen van Noord-Beveland. Het campagnegemiddelde is 91,5 punten.

Of registreer je om te kunnen reageren.