Akkerbouw

Nieuws 229 x bekeken 3 reacties

Uienprijs zakt naar 0 tot 1 euro per 100 kilo

Middenmeer – De uiennotering in Middenmeer is gezakt naar 0 tot 1 euro per 100 kilo bij een flauwe stemming.

Het prijsniveau was al laag, maar is nog verder gedaald.

Middenmeer is de eerste die 0 op het noteringsbord zet. Beursvoorzitter Renze Bouthoorn vindt het bijzonder dat de prijs zo vroeg in het seizoen zo laag is. ”Je maakt vaker mee dat de prijs na januari een bepaalde kant op gaat. Collega’s zijn nota bene nog aan het droogstoken. De laatste uien zijn twee weken geleden binnengekomen.”

Momenteel is de uienvoorraad te groot en de export te klein voor een goede stemming.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Benny

  En Boeren
  Nu rekenen maar dat kunnen de boeren niet ,ze hebben de oogst binnen en nu afgeven zeker aan 0 of 1 euro .wacht nog even en dan nog betalen voor transport
  Zouden we niet allen maar dan ook allen 50% buiten rijden op het land en als het dan vriest is alles direct vernietigt krijgen we dan 20 euro en er is ook nog veel vraag dan
  Dan houden we nog iets over en is het jaar niet zo slecht
  Doe mee en ook met de aardappelen ,zorg voor te kort ,we hebben het in handen

 • no-profile-image

  Met boeren valt nu eenmaal niets te regelen, Benny. We hebben de macht op alle gebied uit handen gegeven en vinden onszelf reuzeslim!

 • no-profile-image

  ui teler

  ja klopt de noteerders doen dit niet goed heeft geen enkele zin om de prijs zover te laten zakken onder druk van de handel.dus een wijze les en wel goed idee om wat te vernietigen maar dan moeten alle boeren eens meedoen vorige keer ook niet gelukt denken dat ze altijd weer een half centje meer kunnen vangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.