Akkerbouw

Nieuws 197 x bekeken

Koelhuizen peen niet vol

Tollebeek/Middenmeer – Door de lagere peenopbrengsten en de toename van het aantal koelhuizen, is de koelruimte niet optimaal benut. Dat melden Hagranop en Dutch Carrot Group.

Zelfs het betalen van aflandprijzen tussen de 10 en 13 cent per kilo was voor de meeste koelhuizen niet voldoende om de kisten vol te krijgen”, merkt Hagranop.

De peenoogst is dit seizoen dankzij goede omstandigheden vlot verlopen, meldt Dutch Carrot Group. ”Wachten werd beloond; later in oktober en begin november waren de omstandigheden beter dan in de eerste helft van oktober. Wel was de grond erg plakkerig en kwam er ondanks het mooie weer toch veel grond mee in de kist. Dit speelt niet op de lichtere gronden.”

Zoals al eerder werd vastgesteld, pakt de opbrengst 15 tot 20 procent lager uit doordat de groei tegenviel en de peen kort bleef. Ook Dutch Carrot Group ziet dat koelhuizen niet allemaal zijn volgekomen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.