Akkerbouw

Nieuws 485 x bekeken

Grasvergister zoekt akkerbouwers

Swifterbant – Harvestagg, vergistingsbedrijf in oprichting, zoekt akkerbouwers die gras willen telen voor de productie van groen gas. Dit meldt melkveehouder en initiatiefnemer Jan Cees Vogelaar.

Hij wil binnen tien jaar 250 tot 350 miljoen kuub groen gas produceren. De energie moet komen uit de vergisting van biomassa uit onder meer (natuur)gras. Harvestagg begint in het Flevolandse Swifterbant, maar wil doorgroeien naar vier locaties.
Vogelaar werkt samen met energiebedrijf Essent en krijgt steun van Flevoland en het ministerie van ELI. Grastelende akkerbouwers kunnen volgens hem een saldo behalen van rond 1.200 euro per hectare. Per raffinaderij is een investering nodig van circa 30 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.