Akkerbouw

Nieuws 209 x bekeken

Britten achter afschaffen EU-suikerregime

Londen – De Britse regering steunt de voorstellen van de Europese Commissie om het Europese suikerbeleid af te schaffen. ’’Liberalisering van het protectionistische suikerregime zou de Britse economie veel voordelen bieden,” denkt staatssecretaris Jim Paice van landbouw.

Volgens Paice ’moet de Britse bietsuikerindustrie de gelegenheid krijgen om te profiteren van de mogelijkheden om voedsel te exporteren naar de opkomende landen.’ De staatssecretaris wees er in zijn openingstoespraak voor het jaarcongres van de International Sugar Organisation in Londen op ’dat de wereldbevolking de komende decennia tot negen miljard zielen zal groeien’. Volgens Paice leidt het beleid met quota en invoerheffingen op rietsuiker tot ’een kunstmatige inflatie’ van de prijzen en tot onnodige tekorten bij de suikeraanvoer.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.