Akkerbouw

Nieuws 453 x bekeken

Bleker krijgt toch zijn Malta-aardappels

Tuitjenhorn – Staatssecretaris Henk Bleker komt niet onder de traditie uit dat de eerste oogst Malta-aardappelen worden aangeboden aan de bewindsman van landbouw.

Piet Blankendaal van Blankendaal Coldstores sprak gisteren zijn verbazing uit dat de staatssecretaris de jarenlange traditie niet wilde voortzetten. ”Hij zei dat hij geen tijd had. Maar toen ik hoorde dat hij hier zou spreken, dacht ik: hij komt ze ophalen.”

De ondernemer Blankendaal was gisteren gastheer van de Dag van LTO Noord in Tuitjenhorn. In een van zijn opslaghallen waren ongeveer duizend leden van de belangenorganisatie getuige van het aanbieden van twee zakjes Malta-aardappelen, die maandag op het Zuid-Europese eiland waren geoogst. Bleker nam ze zuinig lachend in ontvangst.

Of registreer je om te kunnen reageren.