Akkerbouw

Nieuws 1395 x bekeken

Bietenzaadbedrijf Strube strijkt neer in Nederland

Emmeloord - De Duitse zaadveredelaar Strube heeft in Nederland dochterbedrijf Strube Nederland bv opgericht.

Het accent van Strube ligt op de ontwikkeling van suikerbietenzaad. Volgens het bedrijf onderscheiden de rassen zich door een homogene en snelle veldopkomst. “De verbeterde genetische vooruitgang levert suikerbietenrassen die permanent de suikeropbrengst per hectare verhogen tesamen met hoge resistenties en stresstoleranties.” Voor 2012-2013 biedt Strube drie rassen aan; de rhizomanieresistente Hannibal en Haydn en het ras Gandhi, dat een hoge opbrengst levert op een perceel dat is besmet met het bietencysteaaltje. Proefveldresultaten van bieteninstituut IRS bevestigen volgens het bedrijf de kwaliteiten van de nieuwe rassen.

Bart van der Weijden, tot voor kort manager bij veredelingsbedrijf Hilleshög van Syngenta Seeds, is directeur van Strube Nederland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.