Akkerbouw

Nieuws 282 x bekeken

'Bietenrooier mag nu niet stilstaan'

Asten – Bietenrooiers mogen onder deze gunstige omstandigheden niet stilstaan. Dat drukt coöperatie CSV Covas telers op het hart.

De coöperatie doelt vooral op telers op de lichte gronden in Midden-Limburg. ”Daar hebben telers het gevoel dat de bieten nog wel enige tijd doorgroeien en daarom in de grond moeten blijven staan. De Agrarische Dienst gaat ervan uit dat de meeste telers zich nog wel de beelden van vorig jaar kunnen herinneren toen de bieten kantje boord voor de vorst konden worden gerooid. Over wat daarna kwam zullen we het maar niet hebben.”

CSV Covas adviseert om te rooien en een mooie bewaarhoop aan te leggen op een goed bereikbare plaats. ”U bewijst uw percelen een dienst door de structuur niet te beschadigen wat de opbrengst voor 2012 ruim ten goede zal komen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.