Akkerbouw

Nieuws 202 x bekeken

Bietencampagne over de helft

Dinteloord - De bietencampagne is over de helft gevorderd, meldt Suiker Unie.

Na tien weken is ruim 3 miljoen ton bieten verwerkt en meer dan een half miljoen ton suiker geproduceerd. Bij een normaal verloop wordt de campagne half januari afgerond. De bietenoogst verloopt nog steeds voorspoedig. Nog eenderde moet de grond uit. Dat is minder dan op dezelfde datum in de afgelopen drie jaar.

De bietenkwaliteit is de afgelopen week nog flink gestegen naar een weekgemiddelde van 17,4 procent suiker, 92 punten winbaarheid en een laag tarragehalte voor de tijd van het jaar: 14,5 procent. Hiermee is Suiker Unie tevreden.

Het bedrijf verwacht, op basis van het reeds geleverde areaal, een gemiddelde opbrengst van 13,7 ton suiker per hectare bij een suikergehalte van bijna 17 procent en 91,5 punten winbaarheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.