Akkerbouw

Nieuws 207 x bekeken

Voor eerst phytophthora in binnenland van Alaska

Palmer – In de binnenlanden van Alaska is dit najaar voor het eerst phytophthora vastgesteld in een aardappelperceel.

In Alaska komt wel vaker phytophthora voor, maar de ziekte was volgens het onderzoeksinstituut Cooperative Extension Service (CES) nog niet eerder vastgesteld in de Interiors. De ziekte dook in september ook op in aardappelpercelen rond Palmer in het Zuiden van Alaska, waar het CES is gevestigd. Dat meldt de Sun Star, een uitgave van de University of Alaska. Het CES liet toen een waarschuwing uitgaan naar de telers, die vervolgens de ziekte hebben bestreden.

Alaska produceert pootaardappelen en heeft volgens het CES een goede reputatie wat betreft kwaliteit. Het CES wijt de uitbraken van phytophthora aan de natte herfst. Alaska’s geïsoleerde ligging ten opzichte van de andere Amerikaanse staten maakt het voor de telers moelijk gebruik te maken van de waarschuwingsystemen die daar worden gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.