Akkerbouw

Nieuws 221 x bekeken

Verlagingspercentage pootgoed op 14 procent

Emmeloord – Nu het einde van de bemonstering bij de nacontrole van het pootgoed in zicht is, wordt een verlagingspercentage geconstateerd van 14 procent over 29 procent van het te onderzoeken areaal. Dat is meer dan vorig jaar, maar minder dan de jaren daarvoor.

Dat blijkt uit een bericht van keuringsdienst NAK. Bij het ontvangen van knollen loopt de keuringsdienst anderhalve week voor op schema, ten opzichte van vorig jaar.

Naast de traditionele nacontrole wordt de snelle PCR methode ingezet voor monsters, die in verband met vroege export snel een uitslag nodig hebben. Tot nu toe hebben handelshuizen 2.123 monsters hiervoor aangevraagd, waarvan 2.066 monsters zijn ontvangen. Daarvan hebben 1.768 monsters een uitslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.