Akkerbouw

Nieuws 315 x bekeken

Veel aanbiedingen met bloemkool

Zoetermeer – De afgelopen weken hebben veel supermarkten bloemkool in de actie gehad, meldt het Productschap Tuinbouw. In week 36 waren er zes formules met een aanbieding met bloemkool.

Ook in de weken 37, 38 en 39 zijn er elke keer twee formules die landelijke aanbiedingen met de bloemkool hebben. Dit leidt tot prijsschommelingen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waar vrij stabiele prijzen gelden voor bloemkool.

Verder blijkt uit het bloemkoolmarktbeeld dat de huishoudelijke aankoop van bloemkool in de loopt der jaren iets terugloopt. In 2010, waarin tweederde van de huishoudens weleens een bloemkool kocht, betaalde de consument gemiddeld € 1,39 voor een kilo bloemkool.

Of registreer je om te kunnen reageren.