Akkerbouw

Nieuws 264 x bekeken

Suiker Unie: recordjaar niet meer mogelijk

Dinteloord – Suiker Unie stapt af van de verwachting een recordjaar te draaien. De oogstprognose is iets naar beneden bijgesteld.

De verwachting ligt nu op circa 81 ton bieten en 13,6 ton suiker per hectare bij een suikergehalte van 16,8 procent. Het recordjaar 2009 met 14 ton suiker wordt dus niet geëvenaard. ”Maar met 13,6 ton suiker is dit jaar een zeer goede tweede.”

De beide suikerfabrieken draaien tot nu een uitstekende campagne, meldt Suiker Unie. Er zijn nu zo’n 2 miljoen ton bieten verwerkt, wat neerkomt op een gemiddelde van 20.000 ton per dag per fabriek.

Vanuit Gelderland en Limburg zijn tot nu ongeveer 100.000 ton bieten in Duitsland bij de fabrieken van Pfeifer und Langen in Appeldorn en Jülich verwerkt.

Na een moeizame start verloopt de oogst nu ook voorspoedig, voegt Suiker Unie toe. Ook percelen die nog niet direct aan de beurt zijn voor levering worden al geoogst. ”Dat is ook belangrijk, want het streven moet zijn om alle bieten voor eind november en in elk geval voor eventuele vorst te hebben geoogst.”

Of registreer je om te kunnen reageren.