Akkerbouw

Nieuws 611 x bekeken

Mundial definitief toegelaten tegen uienvlieg

Arnhem - Mundial is definitief toegelaten om uienvlieg te bestrijden in uien en sjalotten.

Dat heeft het CTGB te kennen gegeven aan Mundial-producent BASF. De uienvlieg kan voor aanzienlijke plantwegval in uienpercelen zorgen. Mundial wordt toegepast als zaadcoating. “De afgelopen jaren stelde BASF al veel in het werk, onder andere door middel van een Dringend Vereist Gewasbeschermingsmiddel, om Mundial te kunnen laten gebruiken”, meldt het chemiebedrijf. In het verleden leidde onzekerheid rondom de ontheffing voor Mundial tot problemen bij de zaadbestellingen.

Bij het gebruik van met Mundial gecoat zaad blijft het speciale voorschrift geldig. Dat betekent dat na het zaaien er geen zaad boven de grond mag achterblijven. BASF: “Kortom, diep genoeg zaaien en gemorst zaad direct opruimen of onderwerken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.