Akkerbouw

Nieuws 318 x bekeken

Driekwart hoofdoogst aardappelen gerooid

Den Haag – Driekwart van de hoofdoogst aardappelen is gerooid.

Dat meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw. De laatste weken verliepen de oogstwerkzaamheden voorspoedig. Zeker in vergelijking met vorig seizoen, toen de meeste aardappelen begin oktober nog in de grond zaten.

De meeste aardappelen, tachtig procent, zijn geoogst op de zwaardere gronden, vooral in het midden en zuidwesten van Nederland. In het Zuiden en Zuidoosten zou nog zo’n dertig procent in de grond zitten.

De markt van fritesaardappelen staat ondanks het momenteel lage prijsniveau onder druk, weet BAI. ”De meest gehoorde telersprijsindicatie is 4 euro per 100 kilo.”

Of registreer je om te kunnen reageren.