Akkerbouw

Nieuws 212 x bekeken

BAI: alle aardappelen zijn geoogst

Den Haag – De aardappelen zijn bijna allemaal geoogst, meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw.

Volgens het BAI groeit het aantal meldingen over moeilijk te bewaren partijen. ”Het tot begin september natte weer gevolgd door een zomerse en warme periode zorgt niet altijd voor optimale bewaarcondities. Hoe groot de problemen zijn, zal de komende tijd moeten blijken.”

Het BAI vindt het een bittere pil voor telers die hun aardappelen langer willen bewaren, maar dat vanwege de kwaliteit niet langer kunnen. ”Door de nog wat verder dalende noteringen van fritesaardappelen in de ons omringende landen komt er nog meer druk op de actuele dagmarkt. De export lijkt mede als gevolg van de lage marktprijzen iets beter te lopen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.