Akkerbouw

Nieuws 132 x bekeken

WUR en Biogemma samen in droogteresistentie tarwe

Wageningen – Onderzoeksinstituut Plant Sciences Group van Wageningen Universiteit & Researchcentrum (WUR) en biotechnologiebedrijf Biogemma gaan onderzoek doen naar droogteresistentie in tarwe.

Beide partijen vinden het van groot belang dat gewassen worden ontwikkeld die beter bestand zijn tegen droogte gezien het veranderende klimaat. "Met de steeds toenemende nadruk op beperking van watergebruik en de voorspelde steeds drogere zomers is het zeer belangrijk deze eigenschappen in onze belangrijkste gewassen te verbeteren", zegt directeur Pascual Perez van Biogemma. "Tarwe is één van de belangrijkste gewassen ter wereld en wordt vaak geteeld onder drogere omstandigheden."

Of registreer je om te kunnen reageren.