Akkerbouw

Nieuws 271 x bekeken

Uienprijzen ook in buitenland op niveau

Den Haag - Ook in het buitenland blijven uienprijzen op een hoog niveau, constateert het Bureau Uienmarkt Informatie (BUI) van het Productschap Akkerbouw.

De Duitse uienmarkt lijkt op die van Nederland voor wat betreft kwaliteit. De afzet van uien naar bestemmingen in het eigen land als ook in de export blijft op niveau met prijzen die variëren tussen de 29 en 31 euro per 100 kilo in bigbags geleverd af sorteerbedrijf.

In het buurland Polen stijgen de uienprijzen. Voor Poolse uien wordt 28 tot 36 euro per 100 kilo betaald. Voor uien van Nederlandse afkomst ligt de gemiddelde groothandelsprijs echter op 34,50 per 100 kilo. De laagste kwaliteit Nederlandse uien wordt voor zo’n 13 euro als veldgewas verladen naar Polen vervoerd.

De Oostenrijkse uienmarkt kent net als de Duitse markt een stabiele afzet. Het afzetgebied bevindt zich voornamelijk in Zuidoost- en Oost-Europa. Hierbij worden prijzen gerealiseerd tussen de 24 en 27 per 100 kilo los af sorteerbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.